Regels en vergunningen horeca
Algemeen
Wilt u een horecagelegenheid beginnen in Aalsmeer? Hier leest u wat u moet regelen en aan welke regels en voorwaarden u moet voldoen.
Check het omgevingsplan
Allereerst is het belangrijk te controleren of het omgevingsplan horeca toestaat op uw gewenste locatie en onder welke voorwaarden. Kijk op Regels op de kaart via het Omgevingsloket of neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier van Loket Bouwen en Vergunningen. Is het niet toegestaan? Dan kunt u een omgevingsoverleg met ons aanvragen.
Vraag de nodige vergunningen aan
Als uw horecagelegenheid binnen het omgevingsplan past en aan de Alcoholwet (overheid.nl) voldoet, kunt u de volgende vergunningen aanvragen:
Meld de opening bij het Omgevingsloket
U mag uw horecagelegenheid alleen gebruiken als deze voldoet aan de (milieu)eisen uit het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal). Meld de opening minimaal 4 weken van tevoren via het Omgevingsloket.
Brandveiligheid horecagelegenheid
Verwacht u meer dan 50 personen in uw horecazaak? De eisen voor brandveiligheid vindt u in het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Denk aan vluchtroutes en het opdelen van het pand in brandveilige zones.
Controleer bij het Omgevingsloket of u een ‘Omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik’ nodig heeft. Gaat u verbouwen of het gebouw anders gebruiken? Meld dit dan bij het Omgevingsloket.
Meer geluid tijdens een evenement
Wilt u bij een evenement in uw horecagelegenheid meer geluid maken dan toegestaan volgens het Besluit activiteit leefomgeving (Bal)? Maak dan een melding voor een incidentele festiviteit.